25 Temmuz 2015 Cumartesi

Et Sote Tarifi

Sürekli yemek bloglarını takip eden biri olarak bir gün benim de blog açıp yazı yazmaya başlayacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu blogu açmamdaki en büyük etken biz erkeklerin de mutfakta zaman geçiriyor olmamız. Kimimiz bekar olduğumuzdan, kimimiz yemek yapmayı sevdiğimizden, kimimiz de eşimize/sevgilimize yardım etmek istememizden dolayı mutfağa giriyoruz. Bu sebeple de blogun ismini “Erkekler Mutfakta” olarak belirledim. Blogun ismi “Erkekler Mutfakta” olsa da kadınları da bloğumuza bekleriz.

İlk tarif olarak da hemen hemen herkesin bildiği ve sevdiği bir yemek olan Et Sote yapacağız.

§ 250 gram kuzu kuşbaşı
§  8-10 adet küçük mantar
§  1 adet kuru soğan
§  1/2 adet kırmızı biber
§  4 diş sarımsak(sarımsak canavarı olduğum için ben 6 diş kullanıyorum)
§  1/2 Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri(yoksa sorun değil)
§  Tuz, karabiber, pul biber, taze kekik (yoksa kuru kekik de olur)
§  1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Öncelikle kızgın tavaya yağımızı ve etlerimizi koyup etleri orta ateşte pişiriyoruz. Sonrasında irice doğradığımız soğanı ve sarımsaklarımızı ekliyoruz. Birkaç dakika sonra mantarlarımızı tüm olarak tavaya alıp pişiriyoruz, mantarlar da piştikten sonra doğradığımız biberleri ekliyoruz. Biberleri ekledikten sonra 5 dakika kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. Yemeğin altını kapatmadan hemen önce tuzu ve baharatları ilave edip, rendelediğimiz kaşar peynirini serpiştiriyoruz, Et Sote servise hazır. Şimdi bunun yanına çok yakışan ve sadece 10 dakikamızı alan lezzetli bir Cacık yapalım.


Et, soğan, sarımsak ve mantarlar eklendikten sonra.

Kırmızı biberlerin biraz pişmesi kafi

Baharatlar da eklendi.





Ve yemeğimiz hazır.













3 yorum:

  1. 5 beşlik bir tarif bu admin...

    Kerim

    YanıtlaSil
  2. Başarılı...
    Az miktarda biberiye de ekleyebilir miyiz admin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, tabiki damak tadınıza göre istediğiniz baharatları ekleyip çıkarabilirsiniz.

      Sil