Sürekli yemek bloglarını takip
eden biri olarak bir gün benim de blog açıp yazı yazmaya başlayacağım hiç
aklıma gelmezdi. Bu blogu açmamdaki en büyük etken biz erkeklerin de mutfakta
zaman geçiriyor olmamız. Kimimiz bekar olduğumuzdan, kimimiz yemek yapmayı
sevdiğimizden, kimimiz de eşimize/sevgilimize yardım etmek istememizden dolayı mutfağa
giriyoruz. Bu sebeple de blogun ismini “Erkekler Mutfakta” olarak belirledim.
Blogun ismi “Erkekler Mutfakta” olsa da kadınları da bloğumuza bekleriz.
İlk tarif olarak da hemen hemen
herkesin bildiği ve sevdiği bir yemek olan Et Sote yapacağız.
§ 250 gram kuzu kuşbaşı
§
8-10 adet küçük mantar
§
1 adet kuru soğan
§
1/2 adet kırmızı biber
§
4 diş sarımsak(sarımsak canavarı olduğum için
ben 6 diş kullanıyorum)
§
1/2 Kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar
peyniri(yoksa sorun değil)
§
Tuz, karabiber, pul biber, taze kekik (yoksa
kuru kekik de olur)
§
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Öncelikle kızgın tavaya yağımızı
ve etlerimizi koyup etleri orta ateşte pişiriyoruz. Sonrasında irice
doğradığımız soğanı ve sarımsaklarımızı ekliyoruz. Birkaç dakika sonra
mantarlarımızı tüm olarak tavaya alıp pişiriyoruz, mantarlar da piştikten sonra
doğradığımız biberleri ekliyoruz. Biberleri ekledikten sonra 5 dakika kısık
ateşte yemeği pişiriyoruz. Yemeğin altını kapatmadan hemen önce tuzu ve
baharatları ilave edip, rendelediğimiz kaşar peynirini serpiştiriyoruz, Et Sote servise hazır. Şimdi bunun yanına çok yakışan ve sadece 10 dakikamızı alan
lezzetli bir Cacık yapalım.
Et, soğan, sarımsak ve mantarlar eklendikten sonra. |
Kırmızı biberlerin biraz pişmesi kafi |
Baharatlar da eklendi. |
Ve yemeğimiz hazır. |
5 beşlik bir tarif bu admin...
YanıtlaSilKerim
Başarılı...
YanıtlaSilAz miktarda biberiye de ekleyebilir miyiz admin?
Teşekkürler, tabiki damak tadınıza göre istediğiniz baharatları ekleyip çıkarabilirsiniz.
Sil