7 Eylül 2015 Pazartesi

Domatesli Et Tava Tarifi






Bugün de her zamanki gibi basit ve lezzetli bir tarif yapacağız, Domatesli Et Tava. Dediğim gibi hem çok lezzetli ve hazırlaması çok kısa sürüyor hem de az malzeme ile yapılabiliyor bu yemek, malum domatesin de en bol ve lezzetli olduğu dönemdeyiz.




Domatesli Et Tava Tarifi:

Malzemeler:


  • 200 gram kuzu kuşbaşı
  • 6 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber


Yapılışı:


  1. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyup irice doğrayalım.
  3. Kapya biberi de doğruyoruz.
  4. Tereyağı hariç tüm malzemeyi tepsiye alıyoruz.
  5. Tereyağını da ufak küpler halinde tepsinin her yerine yayıyoruz.
  6. 180 derece fırında yemeğimizi 30 dakika pişiriyoruz.
  7. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder