14 Eylül 2015 Pazartesi

Zeytin Ezmesi Tarifi



Zeytin yerken ön iki dişini çekirdeğine kurban etmiş biri olarak bugün yemesi daha az tehlikeli olan Zeytin Ezmesi paylaşacağım. :) Zeytin ezmesi yerken dikkat edilmesi gereken bir konu var o da yüksek kalorili olmasıdır. 




Kızarmış ekmeğinize sürüp afiyetle yediğiniz zeytin ezmesi yüksek kalorisinden dolayı size yol, su, elektrik olarak geri dönebilir, aman dikkat. Benim kullandığım zeytinler tuzlu olduğu için ilave tuz kullanmadım ama sizler zeytininizin tuz durumuna göre kontrollü olarak kullanabilirsiniz. Limon suyu, ezmeyi sulandıracağı için kullanmadım, ekşiliği sumak ile sağladım.




Zeytin Ezmesi Tarifi:

Malzemeler: 


  • 500 gram siyah zeytin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı taze kekik(taze yoksa kuru kekik de kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı

Yapılışı:


  1. Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılıp rondoya alalım.
  2. Sarımsak, taze kekik, sumak ve pul biber de rondoya ekleyelim.
  3. Zeytin yağının yarısı da eklenip rondo çalıştıralım.
  4. Kalan zeytinyağı rondo çalışırken yavaşça ilave edelim.
  5. Tüm malzemeler homojen olarak karışana kadar rondo çalışmaya devam edelim.
  6. Zeytin ezmemizi kavanozlara doldurup buz dolabına kaldıralım.
  7. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder