23 Eylül 2015 Çarşamba

Tepsi Kebabı(Antakya) Tarifi

En çok sevdiğin 3 yemeği say deseler listede kesinlikle Tepsi Kebabı olur. Çok lezzetli olan bu yemeği yapmak da gerçekten çok basit. Ben oldukça yağlı olan kaburga üstünden çektirdiğim kıymayı kullandım, bu yağlar yemeğin lezzetini kat be kat arttırıyor. 

Fotoğraflardan görüleceği gibi başta tüm tepsiyi kaplayan kıyma, pişip yağını bırakınca bayağı küçülüyor.



Tepsi Kebabı Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gr. yağlı kuzu kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • yarım bağ maydanoz
  • 1 adet salçalık kırmızı biber(kapya)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı salça
  • tuz, karabiber
  • 3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber(ben pek sevmediğim için kullanmadım.)
Yapılışı:

  1. Soğan, sarımsak kırmızı biber ve maydanozu rondoya alıp iyice çekiyoruz.
  2. Kıymayı, rondadaki ezilmiş sebzeleri, tuz ve karabiber tepsiye alıyoruz.
  3. Malzemeleri iyice karıştırıp elimizle tepsinin her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz.
  4. Biblerleri tümden, domatesleri ikiye bölüp kıymanın üzerine yerleştiriyoruz.
  5. Salçayı suyla açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
  6. 180 derecelik fırında kebap suyunu çekene kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.(Fırından fırına farklılık göstereceği için dikkatli olalım.)
  7. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder