Fotoğraflardan görüleceği gibi başta tüm tepsiyi kaplayan kıyma, pişip yağını bırakınca bayağı küçülüyor.
Tepsi Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr. yağlı kuzu kıyma
- 2 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- yarım bağ maydanoz
- 1 adet salçalık kırmızı biber(kapya)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı salça
- tuz, karabiber
- 3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber(ben pek sevmediğim için kullanmadım.)
Yapılışı:
- Soğan, sarımsak kırmızı biber ve maydanozu rondoya alıp iyice çekiyoruz.
- Kıymayı, rondadaki ezilmiş sebzeleri, tuz ve karabiber tepsiye alıyoruz.
- Malzemeleri iyice karıştırıp elimizle tepsinin her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz.
- Biblerleri tümden, domatesleri ikiye bölüp kıymanın üzerine yerleştiriyoruz.
- Salçayı suyla açıp tepsinin üzerine döküyoruz.
- 180 derecelik fırında kebap suyunu çekene kadar yaklaşık 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.(Fırından fırına farklılık göstereceği için dikkatli olalım.)
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder