6 Ocak 2016 Çarşamba

Mantarlı Gözleme Tarifi

Merhaba, bugün hafta sonu kahvaltılarına çok yakışan pratik bir tarif olan mantarlı gözleme yapacağız.Mantar her türlü et yemeğine yakıştığı gibi kendi başına da oldukça lezzetli bir besin.  Tarifi 2 kişilik için veriyorum size kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.




Bu sefer klasik kültür mantarı kullandım ama bir sonrakine istiridye mantarı ile yapmayı düşünüyorum.

Mantarlı Gözleme Tarifi:

Malzemeler:
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 paket mantar(yaklaşık 300 gr.)
  • 1 adet salçalık biber(kapya biber)
  • 1 adet sarımsak(opsiyonel)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kaşar peyniri
  • Zeytin yağı




Yapılışı:


  1. Tavaya aldığımız zeytin yağını ısıtıp irice doğradığımız mantarları ekliyoruz.
  2. Mantarları harlı ateşte pişiriyoruz, önce sularını salıp sonra çekeceklerdir.
  3. Sularını çeken mantarlara doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.Biberi de ekleyip 3-5 dakika soteliyoruz.
  4. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip tavadaki malzemeleri karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Yufkaları genişçe bir yere serip ikiye katlıyoruz sonrasında malzemeyi yufkanın ortasına yayıyoruz. Üzerine kaşar dilimlerini koyup yufkayı kapatıyoruz.
  6. Tavada zeytin yağını kızdırıp yufkanın iki tarafını da pişiriyoruz.
  7. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder