18 Ocak 2016 Pazartesi

Portakallı Draje

Çikolatanın her türlüsünü severim ama portakallı drajenin yeri apayrıdır. Atıştırmalık gibi değil de avuç avuç yiyebilirim portakallı drajeyi J Mevsim kış, bolca portakal varken iç meyvesini yeyip C vitamini takviyesi yapıp kabuğuyla da draje yapmanın tam zamanı.  Ben bitter çikolata kullandım ama dilerseniz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.


Portakallı Draje Tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet portakalın kabuğu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2,5 çay bardağı su
  • 2 paket 80 gr'lık çikolata



Yapılışı:


  • Portakalın kabuğunu soyuyoruz, kabuğun beyaz kısmını çay kaşığı yardımıyla çıkarıyoruz ve şeritler halinde kesiyoruz soğuk suya koyuyor.
  • 1 gün boyunca acı suyu çıksın diye ara ara suyunu değiştiriyoruz.
  • Tencereye aldığımız kabukların üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz ve kaynadıktan sonra suyunu değişiyoruz. Bu işlemi 3 kez yapacağız.
  • Tencereye 2,5 çay bardağı suyu ve  1 çay bardağı şekeri koyup kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz, kaynamaya başladıktan 30 dakika sonra ocağı kapatıp kabukları yağlı kağıt ya da fırın teline serip birkaç saat bekletiyoruz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip portakal kabuklarını çikolataya daldırıyoruz. Sonrasında yağlı kağıda seriyoruz.
  • Bütün kabuklara bu işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıdı çikolata donsun diye buzdolabına koyuyoruz
  • 1 saat sonra portakallı drajemiz hazır, afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder