Vereceğim tarif iki kişilik, siz kişi sayısına göre malzemeleri arttırabilirsiniz.
Tantuni Tarifi
Malzemeler
- 300 gr. parça kuzu eti
- 1 adet somun ekmek
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- yarın demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Parça eti buz dolabında 1 saat kadar bekletip biraz donmasını bekliyoruz(rahat doğrayabilmek için)
- Eti ufak parçalara doğrayıp, tencerede 20 dakika kadar haşlıyoruz.
- Et haşlanırken soğanları yarım ay doğrayıp, maydanozları da ince ince kıyıyoruz. Soğan maydanoz ve sumağı karıştırıp bir tabağa alıyoruz.Domatesi der küp küp doğruyoruz.
- Tavaya yağı koyup yüksek ateşte ısınmasını bekliyoruz, haşlanan etleri tavaya koyup kaşıkla ara ara karıştırıp toz biberi ve tuzu etlerin üzerine ekliyoruz.
- İkiye böldüğümüz somunların içlerini tavaya bastırıp ekmeği yağlıyoruz.
- Somunların arasına önce maydanozlu soğanlı karışımı koyup, domatesi ve pişen etleri ekliyoruz.
- Afiyet olsun.
Mükemmel görünüyor en kısa zamanda lavaş ile deneyecegim
YanıtlaSil