Tereyağlı Karides Güveç Tarifi
Malzemeler
- 200 gr. dondurulmuş çimçim karides(taze olarak 300 gr.)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla kekik
- Fırına güveci koyup 180 dereyece ayarlıyoruz.
- 3 yemek kaşığı tereyağı tavada eritiyoruz
- İnce ince doğradığımız sarımsaklar ilave edilip 2 dakika kavuruyor.
- Buzları çözülmüş karidesleri ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.
- Yemeğin altını kapatmadan tuzunu ve baharatlarını da ilave edip tavanın altını kapatıyoruz.
- Isınmış güveci fırından çıkarıp karidesleri koyuyoruz ve 10 dakika da fırında pişiriyoruz.
- İsterseniz fırını kapatmadan 2 dakika önce karideslerine üzerine kaşar rendesi koyabilirsiniz.
- Fırından çıkardığınız karidesi sıcak olarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor. Tüm tariflerinizi denedim ve çok beğendim.
YanıtlaSil