2 Ağustos 2015 Pazar

Sosisli Sandviç Tarifi




Sosisli sandviç en sevdiğim büfe atıştırmalıklarındandır, Adana'da öyle her köşe başında büfe olmadığı için de her yer de bulamıyorsunuz Sosisli sandviçi. Hal böyle olunca bu lezzetten mahrum kalmamak adına haydi mutfağa girelim.






SOSİSLİ SANDVİÇ TARİFİ

Malzemeler:
  • 4 adet sosis
  • 4 adet sandviç ekmeği
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet küçük boy patates
  • 4 yemek kaşığı garnitür
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 adet kornişon turşu
  • tuz
  • Sandviçin üzerine sıkmak için mayonez, ketçap, hardal.(ben sadece ketçap kullandım)

Yapılışı:



  1. Patatesi bir kaba alıp haşlıyoruz.
  2. Tavaya sıvı yağ, un ve salçayı koyup 5 dakika kadar kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak suyumuzu koyup salçayı suda eritiyoruz.
  3. Sosumuz kaynamaya başladığında içine sosisleri atıp 25 dakika haşlıyoruz.
  4. Sosisler pişerken haşanan patatesi çatalla ezip içine mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ardından garnitürü ve tuzu ekleyip Rus salatasını hazır ediyoruz.
  5. Sandviç ekmeklerini tost makinesinde 1'er dakika ısıtıyoruz.
  6. Ekmeklerin arasına önce sırasıyla Rus salatası, kornişon turşu ve sosisi koyup sevdiğiniz sosları sıkıyoruz.
  7. Hazır olan Sosisli sandviçimizi kola, gazoz, ayran vs. istediğimiz içecekle afiyetle yiyoruz.(Ben ev yapımı Vişne Suyu ile servis ettim.)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder