Pizza Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı z.yağı
- 1 su bardağı rendelenmiş domates(ben yazdan konserve edilmiş kullandım)
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı z.yağı
- Sucuk
- Mantar
- Siyah zeytin
- Köz kırmızı biber
- 1 top mozzarella peyniri
Yapılışı
- Hamuru için ılık suya mayayı koyup 5 dakika bekletiyoruz, sonrasında derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken domates sosunu yapmak için tavaya zeytin yağını koyup 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp ekliyoruz. Sarımsağın kokusu çıkınca domatesi ve tuzu ekleyip sos suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Mayası gelen hamurunu tepsimizin büyüklüğüne göre açıp tepsinin dibine biraz un serpersek hamur tepsiye yapışmamış olur.
- Sosumuzu kaşığımızın tersiyle hamura yayıp üzerine sucuk, mantar, köz kırmızı biber ve zeytini ekleyip dilimlediğimiz mozzarella peynirini de üst kata seriyoruz.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi koyup yaklaşık 15 dakika pişmesini bekliyoruz(gözle kontrol de önemli).
- Tepsiyi fırının ortasının bir altına koyarsak pizzanın üstündeki peynirini yanmasını önleriz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder