22 Mart 2016 Salı

Pizza Tarifi

Pizza mı lahmacun mu? Hem pizza, hem lahmacun, ikisinin de yeri ayrı ama bugün önceliğimiz pizza. İtalyanlar'ın dünyaya yaydığı pizzanın çeşit çeşit tarifi olsa da ben pizzada fazla malzeme kullanma taraftarı değilim. Çok fazla malzeme olunca birbirlerinin lezzetlerini gizliyorlar.








Pizzanın olmazsa olmazı mozzarella peyniri ama top şeklinde bulmak her zaman kolay olmadığı için bulamazsanız rendelenmiş mozzarella da kullanabilirsiniz.




Pizza hamurunu tepsiden büyük açtığım için kenardaki fazlalık kısmını kestim.


Pizza Tarifi

Malzemeler

Hamuru için

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı z.yağı
Sosu için

  • 1 su bardağı rendelenmiş domates(ben yazdan konserve edilmiş kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı z.yağı
Üst malzemeler için
  • Sucuk
  • Mantar
  • Siyah zeytin
  • Köz kırmızı biber
  • 1 top mozzarella peyniri



Yapılışı
  • Hamuru için ılık suya mayayı koyup 5 dakika bekletiyoruz, sonrasında derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Hamur mayalanırken domates sosunu yapmak için tavaya zeytin yağını koyup 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp ekliyoruz. Sarımsağın kokusu çıkınca domatesi ve tuzu ekleyip sos suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Mayası gelen hamurunu tepsimizin büyüklüğüne göre açıp tepsinin dibine biraz un serpersek hamur tepsiye yapışmamış olur.
  • Sosumuzu kaşığımızın tersiyle hamura yayıp üzerine sucuk, mantar, köz kırmızı biber ve zeytini ekleyip dilimlediğimiz mozzarella peynirini de üst kata seriyoruz.
  • Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi koyup yaklaşık 15 dakika pişmesini bekliyoruz(gözle kontrol de önemli). 
  • Tepsiyi fırının ortasının bir altına koyarsak pizzanın üstündeki peynirini yanmasını önleriz.
  • Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder