5 Aralık 2016 Pazartesi

Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi

Taze fasulyeyi ne kadar sevmiyorsam, kuru fasulyeyi de o kadar çok seviyorum hele bir de etliyse. Bir adım daha ileri gidip bir de güveçte yapılmışsa keyfe bak. Güveçte ağır ağır pişen fasulyenin lezzetli birkaç vites daha ileride oluyor. Tek handikapı pişme süresinin uzun olması ama gösterilen sabra değiyor emin olun. Yanına bir pilav ve turşu ohhh mis...






Güveçte Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye(bir gece önceden ıslatalım.)
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz






Yapılışı

  • Bir gece önceden suda ıslattığımız fasulyelerin tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatalım. Suyun üzerinde biriken köpükleri(kefleri kevgirle alalım). Fasulyeleri ocaktan alıp suyunu süzüp bekletelim.
  • Güveci ocağa koyup altını yakalım, ısındıktan sonra tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eridikten sonra etlerimizi güvece koyup yüksek ateşte kavuralım.
  • Etler suyunu salıp çekince doğramış olduğumuzu soğanları ilave edelim.
  • Soğanlar biraz kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Salçalar da kavrulunca fasulyeleri ekleyip 5 dakika da bu şekilde pişirelim.(arada karıştıralım)
  • Fasulyelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim, yemek kaynara geldiğinde ocağın altını kısıp güvecin kapağını kapatalım.
  • 1,5 saat kadar kısık ateşte fasulyemiz artık hazır, ocağın altını kapatıp 10 dakika dinlendirip servis edelim.
  • Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder